Home | Over W.B.D. | W.B.D. in Nederland | Deelname Scholen | Contact

 

 

 

 

 


Jaarlijks verzamelen vele scholen Engels- en Franstalige boeken voor Read to Grow rond De Wereld Boeken Dag. Dit zijn voornamelijk Nederlandse en Europese Inter- nationale Scholen. Daarnaast zijn er ook een aantal Nederlandse middelbare scholen die boeken voor ons verzamelen. Ook zijn er in Schotland een dertigtal basisscholen actief voor Read to Grow.
Wilt u ook boeken verzamelen voor Read to Grow met uw school?

Dat kan! Hieronder staat kort uitgelegd hoe de Wereld Boeken Dag Actie in zijn werk gaat.
Op welke manier kan uw school boeken verzamelen?
  • Door leerlingen te vragen om thuis of in de familiekring te kijken of er boeken aan Read to Grow kunnen worden gedoneerd.
  • Door in de mediatheek van uw school te kijken of er boeken over zijn die kunnen worden gedoneerd.
Het verloop van de actie.

Elk jaar starten de deelnemende scholen de World Book Day Actie op in februari. Read to Grow neemt rond die tijd contact op met een vaste contactpersoon op uw school en stuurt uw school rond die tijd informatie en matriaal waarmee uw school de actie bekend kan maken onder de leerlingen. Vanaf half maart tot 23 april kunnen leerlingen boeken doneren op vaste verzamelpunten op uw school. Op 23 april sluit de actie. Daarna komt Read to Grow tussen begin mei en half juni de boeken bij u op school ophalen.

Na de zomervakantie wordt gekeken welke school gemiddeld het meeste aantal boeken heeft verzameld en de World Book Day Award heeft gewonnen. De Award wordt in de loop van het jaar uitgereikt aan deze school.
Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd om met uw school mee te doen aan de World Book Day Actie? Neem dan contact met ons op.
 


© Stichting Read to Grow 2019 | Disclaimer