Home | Over W.B.D. | W.B.D. in Nederland | Deelname Scholen | Contact

 


Wereld Boeken Dag Actie op scholen

Sinds 2002 nemen er jaarlijks tientallen Nederlandse middelbare en internationale scholen deel aan een Wereld Boeken Dag actie. Tijdens de actie worden er tussen maart en april duizenden goede Engels- en Franstalige boeken verzameld door de leerlingen en mediatheken van de scholen. Het grootste gedeelte van deze boeken worden hetzelfde jaar nog geschonken aan vele kleinschalige onderwijs- projecten in ontwikkelingslanden. Sinds 2002 zijn er  honderdduizenden boeken verzameld in Nederland.
World Book Day Award

Read to Grow reikt elk jaar de World Book Day Award uit aan de school die gemiddeld het hoogste aantal boeken per leerling verzamelt. Wanneer een Nederlandse school de Award gewonnen heeft proberen we deze onder andere uit te laten reiken door belangrijke personen uit het veld van ontwikkelingssamenwerking. Zo is de Award in het verleden uitgereikt door bijvoorbeeld; Hans van der Lee, voormalig directeur van UNESCO Centrum Nederland en door Agnes van Ardenne, toenmalig minister van Ontwikkelingssamenwerking.
The Giving Child

Op 1 oktober 2005 is in samenwerking met de gemeente Helmond het standbeeld "The Giving Child" onthuld in de nieuwbouwwijk Brandevoort. The Giving Child staat o.a. symbool voor alle leerlingen van de scholen die via de Wereld Boeken Dag boeken hebben geschonken aan leerlingen in ontwikkelings- landen. Daarmee is The Giving Child ook het symbool voor alle kinderen en jongeren die hun materiële rijkdom delen met mensen in ontwikkelingslanden. The Giving Child is onthuld door kinderen, samen met Agnes van Ardenne, de toenmalige minister van Ontwikkelingssamenwerking.

© Stichting Read to Grow 2019 | Disclaimer